Διαταραχή στις σχέσεις Αλβανίας – Ελλάδας. Δεν πήγε ο Μπουσάτι στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης




Νοέμβριος 23, 2018. 20:57


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, μποϊκόταρε τη σύνοδο κορυφής της Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε στις 22 και 23 Νοεμβρίου, γράφει η αλβανική ‘Σοτ Νιουζ’.



Κράτη που συμμετέχουν σε αυτή τη συνάντηση που διοργανώθηκε πρώτη φορά από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, είναι η Αλβανία, η Ελλάδα, η 'Μακεδονία' και η Βουλγαρία.


Πρόεδρος της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ τη θέση του υπουργού Εξωτερικών κατέχει  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Η Αλβανία εκπροσωπήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την υφυπουργό Εξωτερικών Άρτεμις  Ντράλο, ενώ τα Σκόπια και η Βουλγαρία είχαν παρουσία σε υπουργικό επίπεδο με τον Νίκολα Ντιμίτροφ και την Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.


Η Άρτεμις Ντράλο είχε τεθεί ως υποψήφια με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Αλβανία, στην περιοχή του Αργυροκάστρου.

 Η επιλογή της έγινε για την προσέλκυση ψήφων από την ελληνική μειονότητα στη Δρόπολη, λόγω της καταγωγής της.


Οι σχέσεις Αλβανίας – Ελλάδας έχουν ψυχρανθεί μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου.

 Το μέλος της ελληνικής μειονότητας εκτελέστηκε από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας -  RENEA,  μετά την άρνησή του να παραδοθεί, γράφει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr