«Το μίσος των Ελλήνων για τους Αλβανούς»





Νοέμβριος 1, 2018. 18:33


«Οι εξτρεμιστικές ενέργειες του Κωνσταντίνου Κατσίφα και άλλων ελληνικών εξτρεμιστικών ομάδων εμπνέονται από τις απειλητικές δηλώσεις του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου, που τις πράττουν κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία να διεξαχθούν απειλητικές ομιλίες σχετικά με την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας», γράφει ο Αλβανός αρθρογράφος Άρμπεν Λάλα.



Το ζήτημα των ενεργειών του Κατσίφα συνδέεται ακριβώς με την άνευ όρων στήριξη που παρέχει το ελληνικό κράτος στα ελληνικά εξτρεμιστικά στοιχεία εναντίον Αλβανών και ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών.


Σχετικές είναι οι συχνές δηλώσεις των ανώτερων ηγετών της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας.


Η Ελλάδα χρηματοδοτεί και προωθεί αυτή την πολιτική διάκριση παντού απέναντι στους Αλβανούς, σε εγχειρίδια, σε στρατιωτικές παρελάσεις, ακόμη και στις ορθόδοξες εκκλησιαστικές τελετές.


Δεν είναι ο ελληνικός λαός που την ενθαρρύνει, αλλά είναι οι κρατικοί θεσμοί της Ελλάδας που εκπαιδεύουν και ενθαρρύνουν τον ελληνικό λαό ενάντια στους Αλβανούς.


Επιπλέον, τα ελληνικά ΜΜΕ, υπό την ηγεσία του Υπουργείου  Πληροφόρησης και Προπαγάνδας, ανταλλάσσουν αμοιβαία αισθήματα σε κάθε εκδήλωση που σχετίζεται με την Αλβανία και τους Αλβανούς.


Περίπου το 90% των Ελλήνων δημοσιογράφων αποτελούν μέρος του μίσους των Ελλήνων εναντίον των Αλβανών.


Στην πραγματικότητα όμως, οι δύο λαοί έχουν περισσότερα πράγματα που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν.


Οι Έλληνες και οι Αλβανοί έχουν συνάψει μεταξύ τους γάμους περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο λαό. Γιατί η Ελλάδα ουρλιάζει με μίσος κατά των Αλβανών όταν  χιλιάδες  γάμοι έχουν γίνει μεταξύ τους;


 Η περίπτωση του εξτρεμιστή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος  με ένα όπλο τρομοκρατούσε τους κατοίκους του χωριού Βουλιαράτες δεν πρέπει να λησμονηθεί, ούτε να δικαιολογηθεί από τους Έλληνες ως ηρωική πράξη.


Ο Κατσίφας ήταν γνωστή φιγούρα των μυστικών αστυνομικών δομών , των ειδικών δυνάμεων, επειδή συνελήφθη το 2008 ως μέλος μιας ομάδας διακίνησης ναρκωτικών (σημ. για την υπόθεση αυτή αθωώθηκε). 

Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά ενεργός στις εκδηλώσεις κατά  της συμφωνίας με τα Σκόπια και των συμφωνιών με την Αλβανία.

 Έτσι, ο Κατσίφας  συγκαταλέγεται στη ρατσιστική ιδεολογία των Ελλήνων, που προωθείται  από την προπαγάνδα του ναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» και υποστηρίζεται από ελληνικά μυστικά ιδρύματα.


Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ανήκε στην ομάδα της αστυνομίας και του μυστικού στρατού για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, συνδέοντας έτσι τη νότια Αλβανία για ένταξη στην Ελλάδα.


Η πρώτη πράξη που εμφανίσθηκε με στρατιωτική στολή με το σύνθημα της «Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου», ήταν το 2014, δηλαδή με την ευκαιρία της 100ης επετείου της προσάρτησης της νότιας Αλβανίας.


Ο Κατσίφας με τέσσερα μέλη των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων φωτογραφήθηκαν στη Στρατιωτική Μονάδα της Ηγουμενίτσας με το σύνθημα «Αυτόνομη Ήπειρος  1914-2014». 



Ο συντάκτης στη συνέχεια  του άρθρου, μέσα από φωτογραφίες,  προσπαθεί να σκιαγραφήσει την πορεία του δολοφονηθέντος Έλληνα,  σε συμμετοχές του σε οργανώσεις  που υποστηρίζουν την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και ισχυρίζεται ότι οι οργανώσεις αυτές έχουν την υποστήριξη του ελληνικού κράτους.


 Στο κλείσιμο του άρθρου του δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ‘τσαμουριά’ και στην εμπόλεμη κατάσταση που υπάρχει ακόμη μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας.


«Οι Έλληνες εδώ και 70 χρόνια φοβούνται την επιστροφή των Αλβανών στην ‘τσαμουριά’. Η εμπόλεμη κατάσταση κάθεται σαν μαχαίρι στο κεφάλι των Αλβανών και ως μαύρο σύννεφο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, είναι η πιο παράλογη πράξη στον δημοκρατικό κόσμο, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο τίτλος του άρθρου από τον Αλβανό  συντάκτη « Η εξτρεμιστική διαδρομή που ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας»- «Ja rruga ekstremiste që ndoqi Kostandin Kacifas»


27.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr