Αλί Αχμέτι: Χωρίς τη συμφωνία των Πρεσπών θα έχουμε αναταραχές



Νοέμβριος 28, 2018. 23:21

Σκόπια.

Ως εξαιρετική συμβολή στην ειρήνη, βλέπει την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Αλί Αχμέτι,  πρόεδρος του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια,  Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση-DUI, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια τελετής για την Ημέρα της Αλβανικής Σημαίας και την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας.


Ο Αχμέτι τόνισε ότι πολλές διαδικασίες στα Σκόπια πρέπει να περατωθούν, ενώ η συμφωνία με την Ελλάδα δεν πρέπει να αρχειοθετηθεί και να λησμονηθεί.


Ο πρόεδρος του DUI, ανέφερε ότι σε περίπτωση αποτυχίας της Συμφωνίας υπάρχουν ενεργοί κίνδυνοι για τη σταθερότητα στην περιοχή.


«Υπάρχουν εκείνοι που εργάζονται για να αποτύχει αυτή η συμφωνία, αλλά δεν πρέπει να επιτραπεί να μπει στο αρχείο. Με την αποτυχία της συμφωνίας δεν θα υπάρξει ειρηνευτική διαδικασία  στη χώρα ή ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ούτε θα επιτευχθεί η ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια», δήλωσε ο Αχμέτι.


 tatkovina.info


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr