Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Σκόπια: "Μας αρπάζουν όλους τους ήρωες η Ελλάδα και η Βουλγαρία"Νοέμβριος 20, 2018. 21:24

Σκόπια.


Στη  διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές μπροστά στο Κοινοβούλιο, από το κίνημα ‘Μποϊκοταζ’,  ανάμεσα στους άλλους ομιλητές ήταν ο  ανεξάρτητος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Χρίστιαν Μπενίτο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος. Η τοποθέτησή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους διαμαρτυρόμενους για τις συνταγματικές αλλαγές, γράφει το δημοσίευμα.


Τι είπε ο Μπενίτο:«Είμαστε η ασπίδα του κράτους. Η Μακεδονία είναι αιώνια. Το μόνο επίθετο ή γεωγραφική ένδειξη που μπορεί να γίνει ανεκτή είναι «Αρχαία Μακεδονία»! 


Η Μακεδονία του Αιγαίου  είναι δική μας, δική μας είναι και  η  Πιρίνσκα Μακεντόνια (του Πιρίν), ζήτω η ενωμένη Μακεδονία!»


Συνέχισε:


«Θέλουν να μας κάνουν ένα έθνος χωρίς ήρωες, να μας αρπάξουν  όλους τους Μακεδόνες ήρωες  της αρχαιότητας η Ελλάδα και όλους τους Μακεδόνες ήρωες από τον έβδομο αιώνα μέχρι το 1945  η Βουλγαρία. 

Θέλουν να μας κάνουν ένα τεχνητό έθνος για να το χρησιμοποιήσουν, θέλουν μια βιβλική χώρα, όπως η δική μας,  να ξαναδημιουργηθεί το 2019», είπε  ο Μπενίτο συναισθηματικά φορτισμένος μπροστά από τους παγωμένους και επαναστατημένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις επιλογές της εξουσίας, γράφει το κείμενο. 


expres.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr