Οι Αλβανοί εμπόδισαν τους Έλληνες να παραβρεθούν στην κηδεία του Κατσίφα




Νοέμβριος 8, 2018. 15:19




Κατά τη διάρκεια της νύχτας στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς, ένα γεμάτο λεωφορείο με άτομα που φορούσαν μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν Βόρειος Ήπειρος, δεν επετράπη να εισέλθει στην 



Αλβανία, σύμφωνα με την αλβανική ‘Report TV’.


Μεταξύ αυτών που εμποδίστηκαν- σύμφωνα με το δημοσίευμα- ήταν και ο πρώην βουλευτής Χαράλαμπος Καραθάνος, που μαζί του έφερε σύμβολα της Βορείου Ηπείρου.


Επιπλέον, ο οδηγός λεωφορείου της γραμμής Αθήνα- Τίρανα, δήλωσε ότι το πούλμαν του λιθοβολήθηκε  από εξτρεμιστές, προξενώντας ζημιές στο όχημα.


Περίπου δύο χιλιάδες Έλληνες εισήλθαν στην Αλβανία για να παραστούν στην κηδεία του Κατσίφα, ενώ όπως σημειώνεται οι αλβανικές αρχές  θέτοντας διάφορες προφάσεις (όλων των ειδών, γράφει το δημοσίευμα) δεν επέτρεψαν σε δεκάδες ή εκατοντάδες Έλληνες να παραστούν στον ενταφιασμό του 35χρονου της ελληνικής μειονότητας.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι εντάσεις στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί.


Ωστόσο αρκετά λεωφορεία έφθασαν στους Βουλιαράτες, οι επιβάτες των οποίων θα ακολουθήσουν τη τελετή της ταφής του Κωνσταντίνου Κατσίφα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr