Σερβία: Εκλογική νίκη των αποσχιστών στην επαρχία Σάντζακ


Νοέμβριος 6, 2018. 07:34

Νόβι Παζάρ.

Ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Αυτοδιάθεση», Σουλεϊμάν Ουγκλιάνιν κέρδισε στις εκλογές απηχώντας τα εθνικά συμβούλια των Βοσνίων στο Νόβι Παζάρ, μια πολιτική νίκη που καθορίστηκε από τους υποστηρικτές του, της «Δημοκρατίας του Σάντζακ», γράφει η σερβική εφημερίδα Politika.



O Ουγκλιάνιν αναγγέλλοντας τη νίκη του κόμματος του, δήλωσε χθες το βράδυ, ενώπιον των συγκεντρωθέντων, ότι δεν έχει ακόμη επιλυθεί το καθεστώς των Βοσνίων στη Σερβία και ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς νικήθηκε στο Νόβι Παζάρ.



Οι υποστηρικτές του Βοσνιακού Εθνικού Συμβουλίου (БНВ) διέκοψαν την ομιλία του πολλές φορές φωνάζοντας τα συνθήματα «Δημοκρατία του Σάντζακ» και «Ζήτω η σημαία του Σάντζακ».


Ο Ουγκλιάνιν ανέφερε ότι το Εθνικό Συμβούλιο των Βοσνίων  είναι ένας φορέας που αποσκοπεί στη βελτίωση του συντάγματος και στην εφαρμογή των νόμων που εγγυάται η νομοθεσία.


Τόνισε ότι αυτές ήταν οι σημαντικότερες εκλογές για τους Βόσνιους από τη διάλυση της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής  Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, επειδή, όπως είπε, οι Βόσνιοι (μουσουλμάνοι) στη Σερβία «έχουν πολλά ανεπίλυτα ζητήματα και ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων».


Ο επικεφαλής της Αυτοδιάθεσης των Βοσνίων επεσήμανε ότι το Συμβούλιο των Βοσνίων έχει τη νομική εξουσία να επιλύσει τα ‘συσσωρευμένα προβλήματα’ με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας.


Ο Ουγκλιάνιν πρόσθεσε ότι τα εθνικά συμβούλια των Βοσνίων ζητούν το σεβασμό στην πολιτιστική διαφορετικότητα, την εκπαίδευση και άλλα δικαιώματα και συμφέροντα των εθνικών μειονοτήτων.


Politika. rs
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr