Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Η Ρωσία προειδοποιεί τους Αλβανούς του ΚοσσυφοπεδίουΝοέμβριος 24, 2018. 18:22

Ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σερβία, Αλεξάντερ Τσεπούριν, συμβούλευσε τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου στην Πρίστινα να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Tass.Η δήλωση του Τσεπούριν έγινε την Παρασκευή αναφορικά με την αύξηση στο  100% των δασμών για τα προϊόντα της Σερβίας και της Βοσνίας που εισάγονται στο Κοσσυφοπέδιο.


Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη οι  ψευδο-κυρώσεις που επέβαλε η Πρίστινα  επιβεβαιώνουν τα λόγια του Ναπολέοντα, όπως είπε το 1812:

 «Από το μεγαλειώδες έως το γελοίο υπάρχει μόνο ένα βήμα».


Ο Τσεπούριν  έγραψε στο Twitter: «Το νόημα αυτού του ρητού είναι ότι ‘ δεν είναι σωστό να υπερεκτιμούμε τον εαυτό μας».


 Τις τρεις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε δύο συναντήσεις με τους πρέσβεις της Ρωσίας και της Κίνας.


Ο αρχηγός του κράτους ενημέρωσε τους διπλωμάτες σχετικά με την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο πρόεδρος και οι πρέσβεις συμφώνησαν να διατηρήσουν καθημερινή επαφή μέχρι να εκτονωθεί η κρίση που προκλήθηκε από την Πρίστινα.


Ο σερβικός πληθυσμός στα Μετόχια, η σερβική αυτόνομη περιοχή στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, τροφοδοτείται με προϊόντα που παράγονται στη Σερβία. 

Σερβικά προϊόντα, επίσης,  πωλούνταν και σε περιοχές που κατοικούνται από Αλβανούς, αλλά πρόσφατα η Πρίστινα προσπαθεί να τα αντικαταστήσει με εμπορεύματα από άλλες χώρες. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ένα σοβαρό πλήγμα για την τσέπη των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου και το νέο καθεστώς της υπερ-φορολόγησης  κατά 100%,  θα θέσει τον σερβικό πληθυσμό σε πολύ δύσκολη θέση, σύμφωνα με τους αναλυτές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr