Η Ρωσία προειδοποιεί τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου



Νοέμβριος 24, 2018. 18:22

Ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σερβία, Αλεξάντερ Τσεπούριν, συμβούλευσε τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου στην Πρίστινα να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Tass.



Η δήλωση του Τσεπούριν έγινε την Παρασκευή αναφορικά με την αύξηση στο  100% των δασμών για τα προϊόντα της Σερβίας και της Βοσνίας που εισάγονται στο Κοσσυφοπέδιο.


Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη οι  ψευδο-κυρώσεις που επέβαλε η Πρίστινα  επιβεβαιώνουν τα λόγια του Ναπολέοντα, όπως είπε το 1812:

 «Από το μεγαλειώδες έως το γελοίο υπάρχει μόνο ένα βήμα».


Ο Τσεπούριν  έγραψε στο Twitter: «Το νόημα αυτού του ρητού είναι ότι ‘ δεν είναι σωστό να υπερεκτιμούμε τον εαυτό μας».


 Τις τρεις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε δύο συναντήσεις με τους πρέσβεις της Ρωσίας και της Κίνας.


Ο αρχηγός του κράτους ενημέρωσε τους διπλωμάτες σχετικά με την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο πρόεδρος και οι πρέσβεις συμφώνησαν να διατηρήσουν καθημερινή επαφή μέχρι να εκτονωθεί η κρίση που προκλήθηκε από την Πρίστινα.


Ο σερβικός πληθυσμός στα Μετόχια, η σερβική αυτόνομη περιοχή στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, τροφοδοτείται με προϊόντα που παράγονται στη Σερβία. 

Σερβικά προϊόντα, επίσης,  πωλούνταν και σε περιοχές που κατοικούνται από Αλβανούς, αλλά πρόσφατα η Πρίστινα προσπαθεί να τα αντικαταστήσει με εμπορεύματα από άλλες χώρες. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ένα σοβαρό πλήγμα για την τσέπη των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου και το νέο καθεστώς της υπερ-φορολόγησης  κατά 100%,  θα θέσει τον σερβικό πληθυσμό σε πολύ δύσκολη θέση, σύμφωνα με τους αναλυτές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr