Συγνώμη Γαλλίας στον Σέρβο πρόεδρο και τον σερβικό λαό


Νοέμβριος 12, 2018. 19:48

Ο Γάλλος πρέσβης στο Βελιγράδι, Φρεντερίκ Μοντολόνι, ζήτησε συγνώμη από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον σερβικό λαό για τις ρυθμίσεις του πρωτοκόλλου και τα καθίσματα στην τελετή για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στο Παρίσι.


«Είμαστε πολύ κοντά στη Σερβία. Η Σερβία έχασε σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμμο, το 62% των ανδρών σκοτώθηκε και η Γαλλία δεν το ξεχνά», ανέφερε ο Μοντολόνι, σύμφωνα με τη σερβική Politika.


Κατά την παρουσία του σε τελετή στο γαλλικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βελιγράδι ο Γάλλος πρέσβης εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό στο Παρίσι:


«Είμαι λυπημένος γιατί έπρεπε να γιορτάσουμε την κοινή μας νίκη σήμερα το πρωί, πριν από την ανακοίνωση της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στη Σερβία. Αυτό κατά κάποιον τρόπο έχει χαλάσει για εμάς».


Όταν ρωτήθηκε για να σχολιάσει τους τίτλους των εφημερίδων, ιδιαίτερα για το σχόλιο ότι η Γαλλία ντρόπιασε τη Σερβία, ο Μοντολόνι επανέλαβε ότι ήταν ένα λάθος και εξέφρασε πάλι τη λύπη του.


«Διάβασα τις εφημερίδες, έγινε ένα λάθος και λυπούμαστε για αυτό, ζητούμε από τον πρόεδρο Βούτσιτς και το σερβικό λαό συγνώμη», είπε ο πρέσβης.


Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Παρίσι, όπου συμμετείχαν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, προκλήθηκαν εκπλήξεις και αποδοκιμασίες από πολλούς επισκέπτες, ειδικά για τη θέση που παραχωρήθηκε στον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, αμέσως μετά από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βούτσιτς έδειξε κατανόηση και αποδέχθηκε τη συγνώμη του Γάλλου πρέσβη και τον ευχαρίστησε για τον σεβασμό που δείχνει για τα θύματα της Σερβίας.

 «Η Σερβία θα καλωσορίσει με εξαιρετικό τρόπο τον πρόεδρο της Γαλλίας, Μακρόν», έγραψε στο Twitter ο Βούτσιτς.


Politika


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr