Η βουλγαρική κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο



Νοέμβριος 23, 2018. 18:48

Σόφια.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Γκεόργκ Γκεοργίεφ, ο οποίος είναι ο Εθνικός Συντονιστής της χώρας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, υπέγραψε εξ ονόματος της κυβέρνησης μνημόνιο συνεργασία με το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο και την οργάνωση των Εβραίων στη Βουλγαρία ‘Σαλόμ’, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.


Το μνημόνιο που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ στις 21 Νοεμβρίου, προβλέπει κοινή δράση για την πρόληψη και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και τη βελτίωση της ασφάλειας της εβραϊκής κοινότητας.


Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία μηχανισμού για την ανάπτυξη τακτικών διαβουλεύσεων και συνεργασίας για την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, αναφέρει η ανακοίνωση.


Ο Γκεοργκίεφ δήλωσε ότι το έγγραφο θα εγγυάται τη δέσμευση των τριών μερών για την  εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την πρόληψη την αντιμετώπιση κάθε μορφής αντισημιτισμού που θα διασφαλιστεί μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής ενός σχεδίου δράσης για την αντισημιτισμό για την περίοδο 2019-2022.


«Υπογράφοντας αυτό το μνημόνιο, η κυβέρνησή μας όχι μόνο δηλώνει ότι ο αντισημιτισμός δεν θα γίνει ανεκτός, αλλά και κάνει συγκεκριμένα βήματα για να διασφαλίσει  την ασφάλεια των εβραϊκών κοινοτήτων στη Βουλγαρία», δήλωσε.


sofiaglobe.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr