Η Αλβανία σύντομα θα δημοπρατήσει την έρευνα πετρελαίου στη θάλασσα



Νοέμβριος 17, 2018. 21:32

Σύντομα η αλβανική κυβέρνηση θα ανοίξει δημοπρασία για έρευνα πετρελαίου στη θάλασσα. Ο υπουργός Ντάμιαν Γκικνούρι ανακοίνωσε αυτό το γεγονός κατά τη διάρκεια μια ναυτιλιακής δραστηριότητας. 



Σύμφωνα με τον Αλβανό υπουργό διεθνείς εταιρείες  έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αναζήτηση πετρελαίου στη θάλασσα και ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η δημοπράτηση αυτής της διαδικασίας.


Ο Γκικνούρι ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την κατασκευή ιδιωτικών λιμανιών. Η Κυβέρνηση της Αλβανίας ενθαρρύνει αυτήν την πρωτοβουλία επειδή η λιμενική υποδομή είναι δαπανηρή και ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να την αντέξει.


Ανέφερε ότι για την υποστήριξη της ανάπτυξης του τομέα της ναυτιλίας η Νορβηγία υποστήριξε την Αλβανία με 1,4 εκατομμύρια ευρώ για το άνοιγμα ειδικών προγραμμάτων σπουδών για τις θαλάσσιες μεταφορές, στο Πανεπιστήμιο του Αυλώνα και του Δυρραχίου.




Gazeta Telegraf, Ora News,
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr