Μόσχα: Οι Αλβανοί Κοσόβου στοχεύουν στην εκδίωξη των Σέρβων



Νοέμβριος 23, 2018. 20:31

Μόσχα.

 Η δράση σήμερα το πρωί από τις ειδικές δυνάμεις των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, που κατοικείται από Σέρβους και τη σύλληψη τεσσάρων κατοίκων της περιοχής, αποτελεί μια νέα πρόκληση της Πρίστινα, με στόχο την εκδίωξη των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου από την περιοχή, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


Προφανώς η πολιτική που ακολουθείται από τους ηγέτες της Πρίστινα είναι η εθνοκάθαρση και ώθηση ενός «εμπορικού πολέμου» στα Βαλκάνια, όπως αποφάσισε η ‘κυβέρνηση’ του Κοσσυφοπεδίου στις 22 Νοεμβρίου για τους δασμούς στα σερβικά αγαθά στο 100%, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των φαρμάκων και άλλων κύριων προϊόντων που εισέρχονται στη νότια επαρχία της Σερβίας (Κοσσυφοπέδιο).


 Το μέτρο δημιουργεί αφόρητες συνθήκες στη ζωή του σερβικού λαού που ζει στις εστίες του.


Η Μόσχα καταδικάζει  τη σύγκρουση που ξέσπασε στο Κόσοβο και υπενθυμίζει ότι οι διεθνείς δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο «που λειτουργούν με βάση την εντολή  του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υποχρεούνται όχι μόνο να απαντήσουν σωστά στις προκλήσεις, αλλά και να δράσουν προληπτικά για την αποφυγή της αύξησης των εντάσεων».


«Έχει κανείς την εντύπωση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες που προστατεύουν τους Αλβανούς του Κοσόβου, μπορούν να περιορίσουν τους κατοίκους του ή να τους ενθαρρύνουν σε επιθετικές πολιτικές. 


»Θεωρούμε ότι η στάση της Σερβίας που καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη μείωση της έντασης είναι ιδιαίτερα σημαντική», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με το Sputnik στη σερβική γλώσσα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr