Η Εκκλησία του Μαυροβουνίου προσβλέπει στο Αυτοκέφαλο- με την πρακτική της Ουκρανίας


Νοέμβριος 7, 2018. 15:07

Ποντγκόριτσα.

Ο επικεφαλής της μη αναγνωρισμένης Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου, Μίρας Ντέντεϊτς, δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο χρειάζεται ένα ουκρανικό σενάριο στο ζήτημα της Εκκλησίας.



Πρακτικά, σημειώνει το πόρταλ ‘ИН4С’,  αυτό σημαίνει η παροχή αυτοκέφαλου στην εκκλησία του Μαυροβουνίου που διαφωνεί και έχει απομακρυνθεί από την κανονική  Εκκλησία της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παρακτίων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 


«Η κυβέρνησή μας πρέπει να λύσει το ζήτημα της εκκλησίας βάσει του ουκρανικού σεναρίου», δήλωσε ο Ντέντεϊτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  Pobeda’, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο το αυτοκέφαλο της  Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Ουκρανία.


Η σερβική ορθόδοξη εκκλησία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για άμεσο επηρεασμό από  το ουκρανικό σενάριο στις αμφιλεγόμενες καταστάσεις τόσο στο Μαυροβούνιο όσο και στην πΓΔΜ, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr