ΥΠΕΞ Σκοπίων: Μέσα από τα διδάγματα της Βουλγαρίας και της Ελλάδας συμβάλλουμε στην περιοχή




Νοέμβριος 30, 2018. 20:26

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ, χθες και σήμερα στη Μπούντβα συμμετείχε σε συνάντηση  των υπουργών Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων, που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου.


Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις, σχετικά με την κατάσταση στη διαδικασία της ΕΕ και την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.


Επιπλέον, ο Ντιμίτροφ αναφέρθηκε  το αυξημένο ενδιαφέρον για το θέμα των ανοικτών διμερών θεμάτων και τη θετική συμβολή που μπορεί να δώσει η πλευρά των Σκοπίων, μεταφέροντας τα διδάγματα  που αντλήθηκαν  από τα διευθετημένα διμερή ζητήματα  με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.


Τόνισε τη σημασία της συνόδου κορυφής για την περιοχή και το πολιτικό μήνυμα που στέλνεται  στη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ και ανακοίνωσε τη συνεχή ενεργό εμπλοκή της χώρας του στο πλαίσιο της προετοιμασίας  της.


«Τα διδάγματα από τα τελευταία χρόνια είναι η καλύτερη ένδειξη ότι η αύξηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, οι σχέσεις καλής γειτονίας και η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας οδηγούν σε μεγαλύτερη διασύνδεση της περιοχής δημιουργώντας  την καλύτερη πολιτική συναίνεση».


«Σε αυτή τη διαδικασία, εμείς ως περιοχή πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και άμεσοι για να επιτύχουμε. Πρέπει επίσης να αναλάβουμε την ευθύνη για το παρόν και το μέλλον μας. Αυτό που χρειαζόμαστε από κοινού είναι ένας ανταγωνισμός θετικών μεταρρυθμίσεων. Έχουμε την ευκαιρία να ωριμάσουμε και αυτή η ευκαιρία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί», σημείωσε ο Ντιμίτροφ.


Εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών της περιοχής, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικών της Αυστρίας, της Πολωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας.


makfax.com.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr