«Το Κοσσυφοπέδιο θα μετονομασθεί σε ‘Βόρεια Αλβανία’»…



Νοέμβριος 15, 2018. 18:11


Μετά την επικείμενη συμφωνία μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, το Κοσσυφοπέδιο θα μετονομασθεί σε ‘Βόρεια Αλβανία’, γράφει ο Αλβανός σχολιαστής Έρβιν Σκουλάκου.


Ο άνθρωπος που καθοδηγεί τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς- διάλογος με κλειστές πόρτες, που ακόμη και ο Ραμούς Χαραντινάι δεν γνωρίζει τι λένε- ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, προσκλήθηκε στο Παρίσι με την ευκαιρία των 100 ετών από τη λήξη του Α΄Παγκόσμιου Πολέμου, όπου παρευρίσκονταν σχεδόν όλοι οι πρόεδροι κρατών και επικεφαλής κυβερνήσεων.


Η συμμετοχή του Θάτσι ήταν σημαντική, λόγω των συναντήσεων του με τους ηγέτες του κόσμου, όπως τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Ο Θάτσι συναντήθηκε μαζί τους και δήλωσε ότι μίλησαν για το διάλογο με τη Σερβία και ότι οι παγκόσμιες ηγέτες υποστηρίζουν αυτόν τον διάλογο. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο διάλογος υποστηρίζεται από όλους. 

Κάτι άλλο υπάρχει.


Ήρθε η ώρα για τον Θάτσι να φανερώσει όλα όσα είπαν οι παγκόσμιοι ηγέτες για τη διεθνή συμφωνία, τις λεπτομέρειές της, γιατί «ο βραστήρας άρχισε να κοχλάζει και να χύνεται το νερό έξω».


Έχουν, ήδη, αρχίσει οι θεωρίες για αυτήν τη συμφωνία. 


Πολιτικός από το κόμμα PDK, ο οποίος δεν θέλει να αποκαλυφθεί, δήλωσε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί στο Παρίσι από τους προέδρους των δύο χωρών.  Προσθέτει, μάλιστα, το σημαντικό, ότι το Κοσσυφοπέδιο με την συμφωνία αυτή, θα λάβει την ονομασία ‘Βόρεια Αλβανία’, για να γίνεται διάκριση από το Κοσσυφοπέδιο.


Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι το τεκμηριωμένο, αλλά ο πολιτικός που το είπε είχε πει παλαιότερα ότι ο Ίσα Μουσταφά θα χάσει την πρωθυπουργία και θα αναλάβει πρωθυπουργός ο Ραμούς Χαραντινάι, όπως και έγινε…


Εκείνη την εποχή που το είπε, το κόμμα του Χαραντινάι, ήταν ένα μικρό κόμμα και κανείς δεν υπολόγιζε ότι ο επικεφαλής του θα γινόταν πρωθυπουργός…, γράφει ο σχολιαστής.


Albeu


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr