Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ανακοίνωσε αυξήσεις στον προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεωνΝοέμβριος 12, 2018. 16:43

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα παρουσίασε σήμερα τον προϋπολογισμό για την Άμυνα  του 2019.
Ειδικότερα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις μισθών και παροχές στον τομέα αυτόν.
Ο πρωθυπουργός έκανε άλλη μια υπόσχεση όταν είπε ότι μετά την αεροπορική βάση στην Κουτσόβα θα ακολουθήσει  αξιοποίηση της  αεροπορικής βάσης Φάρκα.Κουτσόβα/Kucovë.


Ο Έντι Ράμα πήγε σήμερα στη στρατιωτική βάση Κουτσόβα, όπου ενώπιον των στρατιωτικών και του υπουργού Άμυνας, ανακοίνωσε τον προϋπολογισμό για την Άμυνα του έτους 2019.


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, είπε ότι θα υπάρξουν περισσότερες παροχές, τόσο σε αυξήσεις μισθών, σε παροχή ρούχων, εργαλείων εργασίας και αξεσουάρ, μάλιστα, επεσήμανε ότι οι αυξήσεις των μισθών θα είναι υψηλότερες από ό, τι ανακοινώθηκε πρόσφατα.


«Θα γίνει μια σημαντική αύξηση, το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο από το ψηφίο που είδατε στην οθόνη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού  με το Υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να γίνει αύξηση 19% στους στρατιωτικούς», είπε ο Ράμα.


Πρόσθεσε ότι η αεροπορική βάση Κουτσόβα θα γίνει μια σοβαρή βάση, στην οποία θα επενδυθούν 50 εκατομμύρια ευρώ και ότι μετά από την ανασύσταση αυτής της βάσης προβλέπεται να γίνει εκσυγχρονισμός της αεροπορικής βάσης  Φάρκα.

 Μιλώντας για την αναδημιουργία της βάσης στην Κουτσόβα είπε: 

Είναι μια πόλη που ζούσε  από την αεροπορία.  Χάρη σε αυτήν τη βάση εκατοντάδες άτομα είχαν εργασία. Στον εγκαταλελειμμένο αυτό χώρο , αξιοποιείται  τώρα ένας σημαντικός τομέας.


Χάρη στη δέσμευση και στη σοβαρότητα που απέκτησαν οι ένοπλες δυνάμεις μας, λάβαμε τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να επενδύσουν περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ σε αυτήν τη βάση. Είναι μια επένδυση που μετατρέψει το αεροδρόμιο λειτουργικό στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.


Ο πρωθυπουργός είπε ότι το 2019, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να επενδύσει 220 εκατομμύρια λέκε για την άμυνα, δηλαδή, 10% περισσότερα από πέρυσι.


 shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου