Σεργκέι Λαβρόφ: Η Δύση θέλει να μετατρέψει τα Βαλκάνια σε οχυρό εναντίον της Ρωσίας



Νοέμβριος  17, 2018. 19:39

Έχει κανείς την εντύπωση ότι η Δύση δεν παίρνει μαθήματα από την ‘Τραγωδία της Ουκρανίας’ και κάνει επίμονες προσπάθειες να μετατρέψει τα Βαλκάνια σε ένα άλλο στρατιωτικό προπύργιο εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι  Λαβρόφ.



Ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη σερβική ‘Τέλεγκραφ’ τόνισε ότι οι χώρες της περιοχής των Βαλκανίων «ωθούνται επίμονα στην επιλογή: «ή είστε με τη Μόσχα ή με την Ουάσιγκτον».


Ο Λαβρόφ αναφέρει ότι υπάρχει  σοβαρή πίεση στο Βελιγράδι προκειμένου να μειωθεί  η «αμοιβαία επωφελής συνεργασία με τη Μόσχα», αλλά τόνισε ότι «οι Σέρβοι αδελφοί αντιστέκονται γενναία».


«Η Μόσχα εκτιμά ιδιαίτερα την ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Σερβίας που ανταποκρίνεται στα βασικά συμφέροντα του λαού», δήλωσε ο Λαβρόφ.


Αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο, ο αρχηγός της ρωσικής διπλωματίας είπε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εξετάσει όλες τις επιλογές για την επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου που θα ήταν αποδεκτή από το Βελιγράδι.


Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι αληθινοί αδελφικοί λαοί- Ρώσοι και Σέρβοι- ενώνονται  από τις κοινές πολιτισμικές και πνευματικές ρίζες, τα ειλικρινή συναισθήματα φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας».


«Ιδιαίτερα με την αδελφική εγγύτητα της Ρωσικής και Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» κατέληξε ο Λαβρόφ.


vecer.press


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr