Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Το Βελιγράδι περιμένει ανακοίνωση για το Στρατό ΚοσσυφοπεδίουΝοέμβριος 17, 2018. 14:26

Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε ότι υπάρχει μια πιθανότητα ότι η διοίκηση του Κοσσυφοπεδίου, στις 28 Νοεμβρίου- Ημέρα της αλβανικής σημαίας, θα ανακοινώσει τη δημιουργία Στρατού.
Σχολιάζοντας αυτήν την περίπτωση, σε συνέντευξή του στην ραδιοτηλεόραση της Σερβίας, δήλωσε ότι η δημιουργία στρατού είναι κατά παράβαση όλων διεθνών συμφωνιών και θα πρέπει να αντιδράσουν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως εγγυητές των συμφωνιών.


«Η Πρίστινα σκοπεύει σε αυτό και εάν ανακοινώσει τη δημιουργία Στρατού θα είναι σαφώς κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των εγγυήσεων του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Στεφάνοβιτς.


«Αλλά οι Σέρβοι δεν θα την υποστηρίξουν», πρόσθεσε ο Στεφάνοβιτς, τονίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση είναι πολύ  ανησυχητική για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου.


«Τα υπουργεία μας, το Εσωτερικό και η Άμυνα, καθώς και όλες οι υπηρεσίες, έχουν αναλύσει όλες τις πληροφορίες που έχουμε σχετικά με το τι αναμένεται να συμβεί και βέβαια θα υπάρξει μια απάντηση από τη Σερβία. 
Αλλά, πάνω από όλα, θέλουμε να συζητήσουμε σοβαρά με τους εταίρους που είναι εγγυητές- το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί», δήλωσε ο Στεφάνοβιτς.


Θα επισημάνει, ακόμη, ότι η Πρίστινα αναλαμβάνει το κόστος της αστάθειας στην περιοχή με την ίδρυση του στρατού.


Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο, διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο στρατός θα ιδρυθεί στις 28 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να κρύβει τις προθέσεις για την ίδρυση του με σαφείς δημόσιες δηλώσεις.


Te Sheshi, Tema online, 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου