«Ο ελληνικός στρατός δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία»



Νοέμβριος 15, 2018. 19:00

 Τίρανα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, ενώ δεν απουσιάζουν οι δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα της Αλβανίας.


Σήμερα (χθες) έκανε μια ηχηρή δήλωση σχετικά με τα αλβανικά σύνορα, σημειώνουν τα αλβανικά ΜΜΕ.


 Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε ελληνικό ραδιόφωνο, ο Κοτζιάς δήλωσε ότι «ο ελληνικός στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας.


«Ο στρατός πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να αναγνωρίσει τα σύνορα, αλλά δεν τις κάνει. Υπάρχουν κάποιες δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν τα πρωτόκολλα της Φλωρεντίας, του Παρισιού και της συμφωνίας του Ελσίνκι».


Ο Κοτζιάς αναφέρθηκε στην εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τη διατηρεί και για την κατάργησή της πρέπει να ληφθεί απόφαση από το Κοινοβούλιο ή με προεδρικό διάταγμα.


Όσον αφορά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο πρώην υπουργός κ. Κοτζιάς τόνισε ότι τέτοια αρνητικά γεγονότα δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις διμερείς σχέσεις.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr