Το Κοσσυφοπέδιο δεν καταργεί την αύξηση των φόρων στις εισαγωγές από Σερβία



Νοέμβριος 22, 2018.16:12


Παρά τις αντιδράσεις της ΕΕ για την επιβολή φόρου 100 τοις εκατό  στα προϊόντα που εισάγονται από τη Σερβία, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, δήλωσε ότι η δασμολογική αυτή επιλογή δεν θα αποσυρθεί μέχρις ότου η Σερβία αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.


Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Χαραντινάι κατά τη σύνοδο της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, όπου συζητείται η εξωτερική πολιτική της χώρας.


«Πιστεύω ότι τα μέτρα που έχουμε θέσει για τα προϊόντα που προέρχονται από τη Σερβία θα πρέπει να είναι μόνιμα μέχρι την αναγνώριση μας, γιατί η Σερβία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, δεν θα τα αποσύρουμε», δήλωσε ο Χαραντινάι.


Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει γράψει ο ίδιος μια επιστολή προς τους πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωση και του εκπροσώπου της στη Πρίστινα, όπου αναφέρεται  στους λόγους που τον οδήγησαν στην επιβολή του φόρου.


Η δήλωση του Χαραντινάι έγινε μια ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να αυξήσει τους δασμούς για τη Σερβία  και τα προϊόντα της Βοσνίας από το 10%  στο 100%.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε την άρση αυτού του φόρου σύντομα, αφού αποτελεί παράβαση της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών, η οποία είναι γνωστή ως CEFTA, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr