«Οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία δεν είναι τρομοκράτες»- ΗΠΑ


  Ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρεϊ (δ) με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

 
Νοέμβριος 8, 2018. 18:40


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τους συμμάχους τους Κούρδους στη Συρία των δυνάμεων  των « Μονάδων Λαϊκής Προστασίας»- YPG ως τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε την Τετάρτη ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρεϊ.



Η δήλωση του Τζέφρεϊ ήρθε μετά από ερώτηση σχετικά με την αμερικανική αντιφατική προσέγγιση, ότι η Ουάσιγκτον, που θεωρεί το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε αμοιβή ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων για ανώτερους ηγέτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν – PKK, υποστηρίζοντας παράλληλα την κουρδική οργάνωση YPG με εκπαίδευση και όπλα καθώς και στρατιωτικό εξοπλισμό.


Όπως ανακοινώθηκε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και συγκεκριμένα το γραφείο επικηρύξεων  ανήγγειλε τη δίωξη με αμοιβή τριών επικεφαλής του PKK.


Ο Τζέφρεϊ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «κατανοούν τις ανησυχίες ασφαλείας της Τουρκίας σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ του PKK και του YPG, αλλά δεν θεωρούν το YPG ως τρομοκρατική ομάδα.


«Η θέση μας στο PKK  είναι σαφής, αλλά δεν χαρακτηρίζουμε το YPG ως τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό δεν το κάναμε ποτέ», δήλωσε ο Τζέφρεϊ, προσθέτοντας «ενεργούμε πολύ προσεκτικά, ενημερώνουμε την Τουρκία για το τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε».


Daily Sabah

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr