Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για δολοφονία Σέρβου πολιτικού



Νοέμβριος 23, 2018. 18:22

Μιτρόβιτσα.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε σήμερα το πρωί τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία είναι ύποπτα για τη δολοφονία του Σέρβου πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς.

Η δράση προκάλεσε πολυάριθμες αντιδράσεις τόσο στην τοπική σερβική κοινωνία όσο και στο Βελιγράδι.



Η ΕΕ παρακολουθεί το θέμα



Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάγιαι Κοτσίγιαντσιτς, επιβεβαίωσε ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ παρακολουθούν προσεκτικά τα σημερινά γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου και διατηρούν συνεχή επαφή με διάφορα μέρη. Κάλεσε τα θεσμικά όργανα του Κοσόβου να «σέβονται πλήρως το κράτος δικαίου».


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βόρειας Μιτρόβιτσας, Ράκιτς, ο οποίος ενημερώνει τα σερβικά μέσα ενημέρωσης,  ανέφερε ότι ειδικές δυνάμεις των Αλβανών του Κοσόβου,  συνέλαβε τέσσερις Σέρβους.


Ο Ράκιτς δήλωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις μπήκαν στο διαμέρισμα  του Ντράγκισα Μάρκοβιτς- αστυνομικός του Κοσσυφοπεδίου και άλλων δύο πολιτών, θεωρώντας ότι είναι ύποπτοι για τον Σέρβο πολιτικό Όλιβερ Ιβάνοβιτς που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ πριν από λίγο καιρό.


Νεότερο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δυνάμεις KFOR είχαν ενημερωθεί για τη δράση αυτή των ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου.


evropaelire.org, albeu.com, indeksonline.net, botasot.com, gazetablic.com, 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr