Ο πρόεδρος της Αλβανίας κατέθεσε στεφάνι στον Σκεντέρμπεη στα Σκόπια




 Νοέμβριος 22. 2018. 21:45


Ο πρόεδρος της Αλβανίας, με την ευκαιρία του εορτασμού του Αλβανικού Αλφάβητου, μετέβη  σήμερα στα Σκόπια, πριν καταλήξει στο Μοναστήρι.

Μαζί με τον πρόεδρο του DUI Αλί Αχμέτι, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του εθνικού  ήρωα των Σκιπετάρων,  Γκιέργκι Καστριώτη Σκεντέρμπεη.


«Είμαι πολύ χαρούμενος, δήλωσε ο Αλβανός πρόεδρος,  που βρίσκομαι στα Σκόπια, μαζί με τον αρχηγό της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση –DUI, Αλί Αχμέτι, το πρόεδρο του κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας», Ταλάτ Τζαφέρι και πολλές άλλες προσωπικότητες που συμμετέχουν στον εορτασμό της 110ης επετείου του Συνεδρίου  του Μοναστηριού, αυτό το σημαντικό γεγονός για ολόκληρο το αλβανικό έθνος, στο οποίο εντάχθηκαν όλοι οι Αλβανοί με την αλβανική γλώσσα και αλφάβητο που προηγήθηκε της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, και της δημιουργίας του αλβανικού κράτους».


Πρόσθεσε ακόμη: 


«Η τιμή σήμερα είναι τους Γκέργκι Φίστα, Λουίτζι Γκουρακούκι, Μιδάτ Φράσερι και όλες τις διακεκριμένες προσωπικότητες εκπροσώπους της οικογένειας Κυριαζή, οι οποίοι σε πολύ δύσκολες συνθήκες κατόρθωσαν να δώσουν στο λαό μας μια εξαιρετική δυναμική ενότητας και ηγεσίας για το μέλλον του έθνους μας», είπε ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα.



Tetova Sot
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr