“Ας γνωρίζει ο ελληνικός/ο αλβανικός στρατός ξεκινά μεγάλες προετοιμασίες για πόλεμο” (Vid)



Νοέμβριος 30, 2018. 16:49

Τίρανα.
 
Σε μια εποχή, που ένα μέρος του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, ο αλβανικός στρατός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε πόλεμο σε κάθε πιθανή επίθεση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει: 


Τις τελευταίες ημέρες,  700 στρατιώτες από όλες τις δυνάμεις και τις διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων,  συμμετείχαν στην άσκηση «Καστριώτης – 2018». Σε αυτήν την άσκηση δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες επικοινωνίας και συντονισμού από απόσταση  σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων.


«Η άσκηση του Γενικού Επιτελείου και των δευτερευόντων δομών του, χρησιμεύουν για τον σχεδιασμό των κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, καθώς και την εναρμόνιση των τυποποιημένων διαδικασιών σύμφωνα με εκείνες που ισχύουν στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο συνταγματάρχης Πετρίτ Τσούνι, επικεφαλής του προσωπικού της πολυεθνικής  ενωμένης ομάδας εργασίας.


Τα διδάγματα από προηγούμενες ασκήσεις υλοποιήθηκαν σε σενάρια και στόχους εκπαίδευσης. Ο αρχηγός του προσωπικού πραγματοποίησε συχνές επαφές με τους επικεφαλής των δυνάμεων που συμμετείχαν σε αυτήν την άσκηση, μέσω άμεσων συνδέσεων.


Εν τω μεταξύ το Κέντρο Επιχειρήσεων αντέδρασε σε πραγματικό χρόνο σε όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα.


Η άσκηση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πληροφοριών και Συστημάτων Επικοινωνιών, διήρκεσε δύο ημέρες και εξετάσθηκε  η ετοιμότητα των δυνάμεων, καθώς και τα εξαρτήματα  και συστήματα της επικοινωνίας.


Επιπλέον, ο αλβανικός στρατός έχει προγραμματίσει και άλλες ασκήσεις με άλλες στρατιωτικές δυνάμεις βάσει των προτύπων του ΝΑΤΟ και υπό την αιγίδα των εκπροσώπων των ΗΠΑ.





pamfleti.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr