Η Αλβανία θα συνεχίσει την παρουσία της στο Αιγαίο και το 2019Δεκέμβριος 26, 2018. 19:05

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα,  με την ευκαιρία των 93 ετών από την ίδρυση του αλβανικού ναυτικού δήλωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις της Αλβανίας,  αναδιαρθρώθηκαν συν τω χρόνω και ενσωματώθηκαν στις άλλες δομές των Ενόπλων Δυνάμεων και σήμερα έχουν καταφέρει να γίνουν μέρος του συστήματος άμυνας του θαλάσσιου χώρου του ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε ότι χάρη στον επαγγελματισμό που επέδειξαν  οι αλβανικές αποστολές στους 24 μήνες λειτουργίας του ΝΑΤΟ στο πρόγραμμα «Sea Guardian» στο Αιγαίο Πέλαγος, αυτές θα συνεχισθούν και το 2019.


 «Συμπληρώσαμε, ήδη, δύο χρόνια από την έναρξη της αποστολής αυτής, η οποία δεν είναι εύκολη και η παρουσία μας εκτιμάται ιδιαίτερα από τους συμμάχους. 
Οι ναυτικοί μας επιστρέφουν ως ήρωες και σώζουν χιλιάδες ζωές από ανασφαλή πλοιάρια στη θάλασσα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την αποστολή και το επόμενο έτος μαζί με τους συμμάχους μας», υπογράμμισε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας.


shqiptarja.com

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr