Αλβανία: Η υπουργός Άμυνας φιλοξένησε την αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ- 51 εκατ ευρώ στη βάση Κουσόβα






Δεκέμβριος 16, 2018. 21:18

Τίρανα.

Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα είχε την Παρασκευή κοινή συνέντευξη Τύπου με την αναπληρώτρια Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Ρόζε Γκότεμούλερ η οποία τόνισε ότι η Ευρω-ατλαντική συμμαχία θα επενδύσει 51 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής βάσης στην Κουσόβα.



Η Όλτα Τζάσκα στις δηλώσεις της επεσήμανε: 


«Είμαστε πού ενθουσιασμένοι που το ΝΑΤΟ επέλεξε την Αεροπορική Βάση Κουσόβα ως τακτική βάση για τις επιχειρήσεις της Συμμαχίας στην περιοχή των Βαλκανίων. Αυτό είναι ένα φιλόδοξο έργο δίνοντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς επιβεβαιώνεται η χώρα μας ως επικεφαλής ασφάλειας στην περιοχή και πέραν αυτής.


Επιτρέψτε μου  να υπογραμμίσω ότι η συμβολή της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ είναι η καλύτερη απόδειξη της πραγματικής συμβολής των μικρών χωρών στη συλλογική ασφάλεια. 


Συγκεκριμένα, η Αλβανία σε λιγότερο  από δύο χρόνια  έχει τριπλασιάσει την παρουσία των στρατευμάτων της (136 στρατιώτες) στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, υποστηρίζει σθεναρά την αποστολή της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο και έχει δεσμευθεί με την παρουσία της στη Σύνθετη Αποστολή του ΝΑΤΟ  στη Λετονία καθώς και στη ναυτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο».


Από την πλευρά της η Ρόζε Γκότεμούλερ ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ θα χορηγήσει 51 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της βάσης στην Κουσόβα.

 
Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα πρόσθεσε: 


«Εκτιμώ το γεγονός ότι η Αλβανία πραγματοποιεί πολλές επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, που δεν μόνο μια χρηματοδότηση, αλλά μια πραγματική επένδυση στις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr