Αλβανία: Περίπου το 60% των πολιτών θέλουν να μεταναστεύσουν



Δεκέμβριος 13, 2018. 09:34

Τίρανα.

Περίπου το 60 τοις εκατό των Αλβανών πολιτών θα προτιμούσε να εγκαταλείψει τη χώρα αν είχε μια τέτοια ευκαιρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Έρευνας της Κοινής Γνώμης Gallup,  το οποίο επικαλείται η σερβική εφημερίδα «Πολίτικα».

Σύμφωνα με το Gallup, τέτοια αποτελέσματα κατατάσσουν την Αλβανία στην 4η θέση μεταξύ των χωρών του κόσμου των οποίων οι πολίτες επιθυμούν να μεταναστεύσουν.

Βρίσκεται μετά τις αφρικανικές χώρες της Σιέρρα Λεόνε, τη Λιβύη και την Αϊτή, όπου το επίπεδο φτώχειας κυμαίνεται μεταξύ 54 και 70%.


Με το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των 2,87 εκατομμυρίων κατοίκων της Αλβανίας, 1,7 εκατομμύρια θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.


Το  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Αλβανία χρειάζεται αυξημένη οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις σε τομείς προτεραιότητας, όπως η εκπαίδευση και η υγεία, προκειμένου να μειωθεί η μετανάστευση.


Ένας μεγάλος αριθμός Αλβανών πολιτών επιθυμεί να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2016 246.129 Αλβανοί κάτοικοι κατέθεσαν αιτήσεις για πράσινη κάρτα των ΗΠΑ,ενώ τον επόμενο χρόνο, ο αριθμός αυξήθηκε σε 367.231, αναφέρει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr