Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Αλβανία: Θα δοθεί χάρη σε 600 φυλακισμένουςΔεκέμβριος 10, 2018. 17:38

Τίρανα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο το οποίο, σύμφωνα με πηγές, είναι παρόμοιο με εκείνο του 2016 και απεστάλη  στο Γενικό Εισαγγελέα και το Υπουργείο Εσωτερικών προς εξέταση.
Το νομοσχέδιο όταν ψηφισθεί από το κοινοβούλιο θα δώσει την ελευθερία σε 600 κρατούμενους των αλβανικών φυλακών.


Η  χάρη αποδίδεται λόγω των εορτών στο τέλος του έτους και για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
 
Το σχέδιο νόμου περί αμνηστίας θα ωφελήσει κρατούμενους που έχουν μέγιστη φυλάκιση μέχρι 3 έτη, επίσης, θα ωφεληθούν και πρόσωπα τα οποία έχουν συλληφθεί για διάφορα αδικήματα και βρίσκονται σε αναμονή εκδίκασης μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νόμος.


Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης θα επωφεληθούν από την αμνηστία άτομα τα οποία διέπραξαν εγκληματικές πράξεις κατά της υγείας, σεξουαλικών εγκλημάτων, εγκλημάτων κατά των ηθών και της αξιοπρέπειας, αδικήματα σε βάρος παιδιών, κατά του γάμου και της οικογένειας, αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, οικονομικά εγκλήματα, αδικήματα για πλαστογράφηση τραπεζογραμματίων και τίτλων ιδιοκτησίας, αδικήματα κατά της δικαιοσύνης και πολλά άλλα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr