Οι ΗΠΑ δωρίζουν στο Κοσσυφοπέδιο 70 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία Στρατού



Δεκέμβριος 12, 2018. 17:45

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες του προέδρου του κοινοβουλίου, Καντρί Βεσέλι,  ανακοινώθηκε ότι το Κοσσυφοπέδιο έλαβε στήριξη ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων από το πρόγραμμα ‘αναπτυξιακοί στόχοι  της χιλιετίας’- MCC.


Ο Βεσέλι συναντήθηκε με τον γερουσιαστή Γκάρι Πέτερς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.


Δήλωσε ότι η οικονομική στήριξη είναι για την μετατροπή των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου σε Στρατό, σημειώνοντας ότι ο Πέτερς υποστηρίζει το διάλογο Κοσσυφοπεδίου – Σερβίας.
Ο Καντρί Βεσέλι ζήτησε, επίσης, να συμμετάσχει η αντιπολίτευση στο διάλογο.


Ακόμη μία χορηγία από τις ΗΠΑ


Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, σε σελίδα του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσε ότι ο Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος διαχειρίζεται  το MCC, λόγω της επιτυχούς εργασίας του προγράμματος ‘Compact’ από το Κοσσυφοπέδιο, ανέφερε ότι η χορήγηση προς το Κοσσυφοπέδιο θα δοθεί εκ νέου.


Ο Θάτσι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η δωρεά των ΗΠΑ θα επενδυθεί στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα, ευχαρίστησε τον Πομπέο και τον διευθυντή του MCC στο Κοσσυφοπέδιο Νασά και τα στελέχη του, Πετρίτ Σελίμι και Σάρα Όλμσταντ.


Kosova Haber


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr