Ογδόντα πολίτες έχουν ‘εξαφανισθεί’- το κράτος στα χέρια της μαφίας, καταγγέλλει Αλβανός βουλευτής



Δεκέμβριος 1, 2018. 08:20

Τίρανα.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Έρβιν Σαλιάνγι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του για την αύξηση του εγκλήματος στην Αλβανία.


Σε δήλωσή του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Σαλιάνγι είπε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 80 αγνοούμενοι πολίτες στον Αυλώνα (Βλόρα), ενώ το κράτος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια.


Τόνισε ότι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για τη χώρα και η κατάσταση πρέπει να αλλάξει αμέσως. 

Πρόσθεσε ότι μόνο με έρευνα στην πολιτική δραστηριότητα της χώρας οι εγκληματίες θα απομακρυνθούν.


«Πριν από πέντε χρόνια, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει σήμερα με την κάνναβη στην Αλβανία και το οργανωμένο πολιτικό σχέδιο του Έντι Ράμα σχετικά με το έγκλημα.


Τα τελευταία χρόνια έχουμε προειδοποιήσει ότι η καλλιέργεια και η εμπορία ναρκωτικών έχει ισχυρή πολιτική υποστήριξη από τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό, που ως συνέπεια σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών.


Δυστυχώς οι καταγγελίες του Δημοκρατικού Κόμματος αποδείχθηκαν αληθινές. 

Η κάνναβη πωλείται  σε σχολεία όπως το τσάι, για την προώθηση των ναρκωτικών οι συμμορίες σκοτώνονται μεταξύ τους, εκτελούν τους αντιπάλους στους δρόμους της πόλης, εξαφανίζουν τους αντιπάλους στο καταμεσήμερο.


Πριν από δύο μήνες ο Δήμαρχος του Αυλώνα κατήγγειλε την εξαφάνιση δεκάδων ατόμων, που πιθανόν εκτελέστηκαν από τη μαφία των ναρκωτικών στην εκλογική περιφέρεια του ίδιου του πρωθυπουργού.


Τι έκανε ο Έντι Ράμα;


Απλά, καταδίκασε την αντιπολίτευση που ανακάλυψε αυτήν την τρομερή πραγματικότητα στην Βλόρα. Οι άνθρωποι απάγονται και εξαφανίζονται χωρίς ίχνος, ενώ η αστυνομία δεν επιχειρεί να διερευνήσει τις πράξεις της μαφίας.


 Η Εισαγγελία επιβεβαίωσε επίσημα για 80 αγνοούμενους μέσα σε τρία χρόνια. Καταγγελίες που έχουν κάνει οι οικογένειες τους στην αστυνομία μένουν χωρίς έρευνα.


Μαρτυρίες των συγγενών, όπως παρουσιάστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή ‘Top Story’ επιβεβαίωσαν την εμπλοκή της αστυνομίας, η οποία όχι μόνο δεν διευκολύνει την έρευνα αλλά απειλεί τις οικογένειες των εξαφανισμένων…»


Θα καταλήξει ο Αλβανός βουλευτής:


«Η χώρα βρίσκεται σε  κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να σπάσει η πολιτική από το έγκλημα μέσω του ελέγχου των πολιτικών, ξεκινώντας από τον αρχηγό της κυβέρνησης».


gazeta55.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr