«Ο Ράμα δεν ήθελε να είναι παρών στη μερική κατάργηση των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο»




Δεκέμβριος 30, 2018. 14:07

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σαντέρ Λεσάι, ήταν παρών στον μεθοριακό σταθμό Μορίνα, όπου υπέγραψε με τον ομόλογό του από το Κοσσυφοπέδι, Εκρέμε Μουσταφά, τη συμφωνία για τη δημιουργία κοινών συνοριακών σημείων διέλευσης μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσόβου.



Η συμφωνία αυτή επιτρέπει  για πρώτη φορά στους πολίτες, στα οχήματα και τα εμπορεύματα, που εισέρχονται ή εξέρχονται  από το έδαφος των δύο πλευρών, να υπόκεινται σε ένα κοινό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές.


Ο Λεσάι στην ομιλία του δημοσιοποίησε το μήνυμα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο Ράμα δεν θα ήθελε να είναι παρών σε αυτή τη συμφωνία και θα παραβρεθεί με ευχαρίστηση όταν αφαιρεθούν εντελώς, στο 100%,  οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου.


Σύμφωνα με τον Αλβανό υπουργό, ο Έντι Ράμα είπε: «Σήμερα έχουμε μια επιτυχία κατά 50%, μειώνουμε τον χρόνο αναμονής κατά 50%, θα παραβρεθώ όταν εξαλειφθούν εντελώς στο 100% οι έλεγχοι στα κοινά μας σύνορα».


Ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι ελπίζει να γίνει το επόμενο βήμα «το επόμενο βήμα είναι ότι σύντομα η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα υπογραφής μιας σημαντικής συμφωνίας», είπε τονίζοντας την ολοσχερή  κατάργηση του ελέγχου στα σύνορα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr