Ο Στόλτενμπεργκ δεν σχολιάζει για γλώσσα και Σλάβους στην Ελλάδα



Δεκέμβριος 4, 2018. 20:52

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ σχετικά με τη «μακεδονική» γλώσσα και τους Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα.

Ο Στόλτενμπεργκ δεν θέλησε να προβεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι συζήτησαν αυτές τις δηλώσεις του Ζάεφ, ούτε εάν ήταν πρόβλημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη στο ΝΑΤΟ.


«Είχαμε μια καλή συνάντηση με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό και αύριο θα έχουμε μια συνάντηση, όπου θα συζητήσουμε για τα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.


Επανέλαβε  ότι η FYROM θα γίνει δεκτή ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας, μόλις ολοκληρωθεί η Συνθήκη των Πρεσπών.


 «Ελπίζω ότι θα εφαρμοσθεί πλήρως, μόλις γίνει αυτό, είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το πρωτόκολλο ένταξης και να δεχθούμε  την FYROM ως το 30ο μέλος», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.


Μάλιστα, επεσήμανε ότι θα προτείνει σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να αποδεχθούν την FYROM ως ‘Βόρεια Μακεδονία’, μόλις εφαρμοσθεί η συμφωνία. «Ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα», κατέληξε.


denesen.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr