Οι Ρώσοι στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Σέρβους Κοσσυφοπεδίου



Δεκέμβριος 24, 2018. 09:38

Μέσω ανθρωπιστικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, η Ρωσία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη συλλογή, αγορά και διανομή φαρμάκων για τους Σέρβους που ζουν στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσας του Κοσσυφοπεδίου.


Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται λόγω της επιβολής δασμών 100 τοις εκατό στα σερβικά προϊόντα από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.


Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Τανγιούγκ’, οι Ρώσοι καλούν όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση και όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία για να βοηθήσουν τους Σέρβους που πλήττονται από τον αποκλεισμό των φαρμάκων.


Οι οργανωτές της πρωτοβουλίας ζήτησαν από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου να μην παρέμβουν στη διανομή αυτών των ενισχύσεων.


Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ανθρωπιστική ρωσική αποστολή έχει λάβει επανειλημμένα αιτήματα βοήθειας για τους αρρώστους στη Μιτρόβιτσα, αφού με την καθιέρωση της φορολόγησης των προϊόντων στο 100% είναι απαγορευτικά τα βασικά είδη φαρμακευτικών παρασκευασμάτων που χρειάζονται οι κάτοικοι.


«Πρόκειται για μια απλή ανθρωπιστική βοήθεια και αποτελεί απάντηση στην τρέχουσα κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι και δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση», δήλωσαν οι διοργανωτές της αποστολής στο πρακτορείο ‘Τανγιούγκ’.


Ο Δρ Ντίντσα Γκρούγιτσιτς, ένας από τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας,  σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα φαρμακεία έχουν μείνει χωρίς φάρμακα, οι Σέρβοι, ιδιαίτερα εκείνοι που ζουν στη βόρεια Μιτρόβιτσα, δυσκολεύονται, επειδή οι ασθενείς δεν μπορούν να έρθουν στη Σερβία για  θεραπεία. Καλώ όλους όσους έχουν καλή θέληση να βοηθήσουν  αυτούς τους ανθρώπους που ζουν με την αγωνία για τη ζωή τους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε αναμονή η παραλαβή σημαντικής βοήθειας από τη Ρωσία.


alsat-m.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr