Μήνυμα Κοτζιά σε Σκόπια: Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας




Δεκέμβριος 30, 2018. 18:15

Αθήνα/Σκόπια.

Η φιλία μεταξύ των δύο λαών, οι θετικές επιπτώσεις που θα φέρει και στις δύο χώρες η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και ότι θα  γίνει ένας κοινός τόπος για τους πολίτες και από τις δύο πλευρές των συνόρων, λέει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MIA της πΓΔΜ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, όπως γράφει η αλβανική των Σκοπίων ‘Koha’.



«Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κοτζιάς μέσω του ανταποκριτή της MIA στην Αθήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «οι πιο φιλικές σχέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρώπης θα είναι μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας».



Μέσα στη ζεστή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και του ερχομού του Νέου Έτους, ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη συνέντευξή του στη MIA, απαντά σε μια σειρά από ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με τη συμφωνία, αλλά και σε ερωτήσεις που δεν σχετίζονται με τις σχέσεις των δύο χωρών.


Αναφέρθηκε για το πώς ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις από τον Σεπτέμβριο πέρυσι και μέσα από συναντήσεις στο Νταβός και στο Σούνιο κατέληξαν στην Πρέσπα για την υπογραφή με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ στην υπογραφή της Συμφωνίας.


Πρόσθεσε ότι με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ  είναι πιθανόν να συναντηθούν και πάλι στη διάσκεψη του Μαρτίου στην Αθήνα.


koha.mk, mia.mk, 

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr