Ο Ζόραν Ζάεφ απέρριψε το 'Σύμφωνο κατά της Σερβίας'



Δεκέμβριος 2, 2018. 20:28

Σκόπια.


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα ότι αποθαρρύνει  τις συνομιλίες για «Σύμφωνο κατά της Σερβίας», όπως διατυπώθηκε από τον Ενβέρ Χοτζάι και κάλεσε το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να οικοδομήσουν φιλίες  μέσω του διαλόγου.


«Θέλω να αποφύγω κάθε συζήτηση, δεν υπήρξε, ούτε κανείς πρότεινε κάτι, καλώ μόνο το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να οικοδομήσουν φιλία μέσω του διαλόγου», είπε ο Ζάεφ.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, τέτοιες συνομιλίες δεν έχουν γίνει ποτέ και σε κανένα επίπεδο.

https://www.echedoros-a.gr/2018/12/blog-post_63.html

«Ως κυβέρνηση μιας περιοχής της Ευρώπης και του κόσμου, είμαστε οι δημιουργοί σχέσεων καλής γειτονίας. Είμαστε φίλοι με όλους τους γείτονες μας. 

Κανείς από εμάς δεν ζήτησε ούτε συζήτησε αυτό το ζήτημα, δήλωσε ο Ζάεφ σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του αντιπροέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Ενβέρ Χοτζάι, σχετικά με το ‘Σύμφωνο κατά της Σερβίας».


Περιμένουμε, πρόσθεσε, η περιοχή μας να επιτύχει τους τέσσερις στόχους που θέτουμε κάθε φορά που συναντάμε τους πρωθυπουργούς των γειτόνων, δηλαδή, την οικονομική συνεργασία, την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη, την περιφερειακή συνεργασία,  την ένταξη στην ΕΕ.


1tv.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr