«Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα να εξηγήσει γιατί πήγε εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη»



Δεκέμβριος 9, 2018. 23:00


Ενώ τα Τίρανα ‘βράζουν’ από τις φοιτητικές διαδηλώσεις, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, έφυγε εκτάκτως για την Τουρκία, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, η απομάκρυνση από τη χώρα σε αυτήν την τεταμένη κατάσταση θεωρείται αδικαιολόγητη από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Τρίταν Σέχου, ο οποίος λέει ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πρέπει να διευκρινίσει που ήταν αυτές τις ημέρες διαμαρτυρίας και τους λόγους για τους οποίους ταξίδευσε.


«Αν έπρεπε να συμβουλευτείτε για ό, τι συμβαίνει στην Αλβανία, αυτό θα πρέπει να το κάνετε με τους ηγέτες – προσωπικότητες της Δύσης και της ΕΕ, όπου φιλοδοξούμε να πάμε και των οποίων τα πρότυπα πρέπει να εφαρμόσουμε.

 Εάν προς αυτήν την κατεύθυνση ‘οι πόρτες είναι κλειστές», τότε αυτό είναι τραγικό», γράφει ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο του Facebook.


Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ράμα στην Κωνσταντινούπολη, ο Τριτάν Σέχου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δημοσιοποιεί τις επισκέψεις του πρωθυπουργού και όχι να τις κρατά κρυφές, προσθέτοντας ότι μια φωτογραφία  στη σελίδα του πρωθυπουργού είναι ένα τίποτα.


Η είδηση της αναχώρησης για την Τουρκία του Έντι Ράμα έγινε γνωστή από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και όχι από την αλβανική κυβέρνηση.


 Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έγινε συνάντηση του Ράμα με τον Ερντογάν στο παλάτι Μπεϊλερμπεγί της Κωνσταντινούπολης.


gazetasi.al

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr