Ζόραν Ζάεφ: Σε λάθος χρόνο η δημιουργία στρατού στο Κοσσυφοπέδιο



Δεκέμβριος 14, 2018. 21:08

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζαέφ, εκτιμά ότι το Κοσσυφοπέδιο σχηματίζει το στρατό σε λάθος στιγμή.

Ο Ζάεφ συμφωνεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δήλωσε, επίσης, ότι δεν είναι κατάλληλος χρόνος για το Κοσσυφοπέδιο να διαμορφώσει το δικό του στρατό.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας ότι πρέπει επίσης να εξετασθεί η απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου για τη δασμολόγηση επί 100% επί των προϊόντων της Σερβίας και της Βοσνίας.


«Γνωρίζω ότι και η θέση του ΝΑΤΟ είναι αυτή. Δεν είναι η ώρα. Δεν χρειαζόμαστε νέες εντάσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι τα Βαλκάνια δεν πρέπει για άλλη μια φορά να γίνουν μπαρουταποθήκη. Απευθύνω έκκληση να εξετάσουμε τα άλλα μέτρα που βρίσκονται στον τελωνειακό τομέα, και να σεβασθούμε τους διεθνείς οργανισμούς», είπε ο Ζάεφ.


Διαφωνούν τα αλβανικά κόμματα με τον Ζάεφ


Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, ο Αλβανός κυβερνητικός εταίρος του, συνεχάρη τη διαμόρφωση του στρατού.

Μέσω μιας επιστολής του, ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι, αναφέρει ότι η διαμόρφωση του στρατού θα συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής.


Αντίδραση στις δηλώσεις Ζάεφ, υπήρξαν και από το κόμμα του Ζιγιαντίν Σέλα, τη Συμμαχία για τους Αλβανούς,  που τόνισε ότι το Κοσσυφοπέδιο χωρίς στρατό,  το θέλουν μόνο η Σερβία και η Ρωσία.

 Μάλιστα ο Σέλα ζήτησε από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, να αποσύρει την  δήλωσή του και να συγχαρεί το Κοσσυφοπέδιο για την ίδρυση του στρατού, όπως αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


alsat-m.tv



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr