Ο Ερντογάν ζητά επείγουσα συνάντηση με το Πούτιν για τη Συρία



Δεκέμβριος 25, 2018. 16:25

Ο πρόεδρος της Τουρκίς, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχει πιθανότητα να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν επείγοντα ζητήματα όπως είναι η απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία και την πρόθεση της Τουρκίας να εισβάλει στη συριακή περιοχή ανατολικά του Ευφράτη κατά των ένοπλων κουρδικών ομάδων (YPG), όπως σημειώνει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων MediaFax.


Ίσως, σήμερα η επίθεση στους Κούρδους της Συρίας

Στο ίδιο πνεύμα, η ρουμανική τηλεόραση «romaniatv.net» αναφέρει ότι «τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι αποφασισμένες να εισβάλλουν στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη ποταμού- στη βόρεια Συρία- το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπως ανέφερε την Τρίτη  και αυτό μπορεί να γίνει από σήμερα το βράδυ με βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιθέσεις.



Ο Ερντογάν ωστόσο ζητά συνάντηση με τον Πούτιν, γιατί ανησυχεί για την ξαφνική απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, υποψιασμένος ότι μπορεί να κρύβεται αμερικανικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή.


Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά ανακοίνωσε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μεταβεί για τον σκοπό αυτόν στη Μόσχα.



Αινιγματική απάντηση από τη Ρωσία

Από τη ρωσική πρωτεύουσα, ωστόσο, ήρθε μια αινιγματική απάντηση από τον εκπρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν σχεδιάζει να συναντηθεί, προς το παρόν,  με τον Τούρκο ομόλογό του.



romaniatv.net, mediafax.ro, reuters.com,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr