Η αλβανική μαφία ξεπλένει δισεκατομμύρια ευρώ στη Σερβία
Δεκέμβριος 26, 2018. 16:02

Η αλβανική μαφία έχει ξεπλύνει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά ακινήτων στη Σερβία, σημειώνει η αλβανική «real-news.tv».Επιχειρηματίες της Σερβίας,με επιρροή σε διάφορους κοινωνικούς φορείς,  εδώ και μια δεκαετία, παρουσιάζονται ως αγοραστές ακινήτων, ενώ πίσω από αυτούς υπάρχουν παράνομες δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


Οι αναφορές είναι χαρακτηριστικές από το σερβικό ραδιόφωνο b92 και την σερβική ενημερωτική ιστοσελίδα ‘Kurir’: Η αλβανική μαφία  με ντόπιους συνεργάτες έχει καταστεί ο μεγαλύτερος παίκτης σε ένα πρόγραμμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κυρίως, από διακίνηση ναρκωτικών και όπλων».


Ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας του Βελιγραδίου, Μάρκο Νόσοβιτς είπε ότι η αλβανική μαφία διαθέτει στη Σερβία περί τα 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για αγορά γης και κατασκευές ακινήτων.


Αυτή η δραστηριότητα, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε την ισχυρή βοήθεια από Σέρβους επιχειρηματίες.
«Στις συναλλαγές αυτές, κατά κανόνα, οι Αλβανοί δεν εμφανίζονται ποτέ δημόσια. Στις αγορές εμφανίζονται μέσω ανθρώπων της Σερβίας», τόνισε.


Πρόσθεσε ότι οι Αλβανοί συχνά χρησιμοποιούν κοινά σερβικά ονόματα, όπως Πέταρ Πέτροβις, μετανάστης στο Μόναχο και τα τοιαύτα. Οι μεγαλύτερες επενδύσεις  βρίσκονται στο νότο και στην νοτιοανατολική Σερβία ( κοντά στο Κόσοβο). 


Συγχρόνως, οι αλβανικές μαφιόζικες οικογένειες  χρησιμοποιούν την ίδια στρατηγική  και σχεδιασμούς για αγορές ακινήτων  σε τουριστικές περιοχές της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Real-news.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr