Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Αλβανοί φοιτητές αρχίζουν διαμαρτυρίες στα ΣκόπιαΔεκέμβριος 16, 2018. 19:09

Τέτοβο.
 
Το Συμβούλιο των Αλβανών φοιτητών στην πΓΔΜ ανακοίνωσε πριν από λίγο τη διοργάνωση διαμαρτυριών.Η πρώτη έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στην πόλη Τέτοβο.

 Η ομάδα των φοιτητών που διοργάνωσε αυτές τις διαμαρτυρίες χθες το βράδυ, ανακοίνωσε  ορισμένα από τα αιτήματα των φοιτητών  που αφορούν κυρίως τη βελτίωση των πανεπιστημιακών συνθηκών, την αποπολιτικοποίηση των πανεπιστημίων και τη μείωση των διδάκτρων που πληρώνουν, αφού τα θεωρούν υπερβολικά υψηλά.


Οι διαμαρτυρίες των Αλβανών φοιτητών των Σκοπίων, ακολουθούν το παράδειγμα των φοιτητικών κινητοποιήσεων  στην αλβανική επικράτεια που συνεχίζονται εδώ και 10 ημέρες.


Οι  Αλβανοί φοιτητές του πανεπιστημίου του Τέτοβο, κυρίως, απαιτούν σωστή εκπαίδευση «η οποία αποτελεί  τον βασικό πυλώνα της ανάπτυξης του έθνους, η οποία έχει σταματήσει, για να μην πούμε ότι έχει κάνει βήματα πίσω», σημειώνεται χαρακτηριστικά από την αλβανική ιστοσελίδα shqiperiaebashkuar.al.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr