Καθολικοί Πατριάρχες της Ανατολής: Αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό Λαό



Δεκέμβριος 5, 2018. 18:45


«Επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό, που λυγίζει από την κατοχή και αναστενάζει από τη στάσιμη κατάσταση.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την Παλαιστίνη στο πλαίσιο των «δύο κρατών» και να επαναπατρισθούν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.

Επαναλαμβάνουμε την απόλυτη απόρριψη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και την αμερικανική πρεσβεία  που μεταφέρθηκε εκεί  με σκοπό το Ισραήλ να γίνει εθνικό κράτος των Εβραίων».

Αυτή είναι η στάση Πατριαρχών της Καθολικής Εκκλησίας της Ανατολής στο τελικό μήνυμα της 26ης συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου έως τις 30 του μήνα στη Βαγδάτη και ήταν αφιερωμένη στους νέους ως ένα «σημάδι ελπίδας στη Μέση Ανατολή».


Στο μήνυμα που ανακοινώθηκε σήμερα  από το Πατριαρχείο Χαλδαίων της Βαγδάτης, οι πατριάρχες καταγράφουν τη χώρα από τη Μέση Ανατολή εκφράζοντας «ικανοποίηση για τη σταθερότητα σε πολλά μέρη της χώρας και την ελπίδα ότι σύντομα ολόκληρη η χώρα θα βρίσκεται σε ειρήνη» με την επιστροφή των εκτοπισμένων προσφύγων καθώς την υποστήριξη στην πορεία της ‘εθνικής ενότητας’.


Ζητείται, επίσης, «από την Αίγυπτο να ανανεώσει τον θρησκευτικό λόγο και να εκσυγχρονίσει τα σχολικά προγράμματα προκειμένου να διασφαλίσει την ισότητα και να στηρίξει το μέλλον στην ελεύθερη έκφραση  και στο πνεύμα της αδελφοσύνης μεταξύ όλων των Αιγυπτίων».


Η επόμενη συνάντηση των Καθολικών Πατριαρχών θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, όπου θα φιλοξενηθεί από το Πατριαρχείο της Κοπτικής- Καθολικής Εκκλησίας από τις 26 έως τις 20 Νοεμβρίου του 2019.


Servizio Informazione Religiosa



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr