Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή Σκοπιανών της Διασποράς στον ΟΗΕΔεκέμβριος 11, 2018.

 Το «Μακεδονικό διεθνές κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα- ММДЧП" καταδικάζει την ‘αντι-μακεδονική’ υποκρισία των Ηνωμένων Εθνών και τον εορτασμό τους για την 70η επέτειο της Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και έχουν ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια», λέει το άρθρο  1  του Παγκόσμιου Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. 

Εκτός εάν είναι ‘Μακεδόνες’. 

Γιατί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο ΟΗΕ παραβίασε το δικό του Χάρτη, το διεθνές δίκαιο και τις συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το νόημα της λέξης ‘Μακεδονία’ και την ταυτότητα και την ιστορία μια ολόκληρης εθνικής ομάδας. 

Οι ενέργειες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν μόνο μια πολιτιστική γενοκτονία, αλλά μια πραγματική γενοκτονία- σύμφωνα με τον ορισμό των Ηνωμένων Εθνών.


Το ‘ММДЧП’ ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη να σεβαστούν τις δικές τους αρχές και να αποδεχθούν αμέσως τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως μέλος με το πραγματικό της όνομα, καταργώντας έτσι νομικά και μόνιμα όλες τις προσπάθειες αλλαγής του ονόματος και της ταυτότητας της Μακεδονίας.


Το Μακεδονικό Διεθνές Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εργάζεται ενεργά στον τομέα των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων των Μακεδόνων και άλλων καταπιεσμένων λαών από την ίδρυση του το 1986», γράφει το σλαβικό κίνημα της διασποράς- που εδρεύει στον Καναδά,  σε επιστολή του προς τα Ηνωμένα Έθνη.


expres.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr