Βούλγαρος διπλωμάτης: Από επιστημονική άποψη, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα



Δεκέμβριος 11, 2018. 19:05

Καθ’ όν χρόνο ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ, συνεχίζει την εκστρατεία κατά των Σκοπίων, ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα ότι έχει συνάντηση με τον Επίτροπο Γιόχανες Χαν, στον  οποίο θα εκθέσει τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις σχέσεις με την πΓΔΜ και τα κοινωνικά δίκτυα της χώρας αυτής που συνεχίζουν τα προκλητικά άρθρα τους…, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Αμφιλεγόμενα είναι τα μηνύματα- συνεχίζει το κείμενο- για την ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας, που στάλθηκαν από τον πρώην πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια, Αλεξάνταρ Γιορντάνοφ.


«Υπάρχει ή όχι, κατά τη γνώμη σας, μακεδονική γλώσσα;»


«Σύμφωνα με εμένα; Από επιστημονική άποψη, όχι!»


Εκεί που σταμάτησε ο Καρακατσάνοφ και ο Κοβάτσεφ, συνεχίζει ο πρώην πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια. Ο Αλεξάνταρ Γιορντάνοφ σε τηλεοπτική συνέντευξή του, δήλωσε ότι η μακεδονική γλώσσα υπάρχει μόνο από πολιτική άποψη και ότι δεν μπορεί (η γλώσσα) να μοιραστεί  σε μια κοινή ιστορία.


Λέει ότι η ευθύνη είναι της βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία σε αντίθεση με την ελληνική, στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, άφησε τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας να δημιουργηθεί από τους ιστορικούς και τους επιστήμονες.


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μακεδονική γλώσσα είναι ο κανόνας (νόρμα- норма), δηλαδή μία διάλεκτος( ντιάλεκτ- дијалект) του βουλγαρικού λαού. 

Εάν τα έθνη είναι διαφορετικά, όπως ισχυρίζεται η (σλαβο)μακεδονική πλευρά, υπάρχει ένα βουλγαρικό έθνος, και δεν μπορεί να έχουν μια κοινή ιστορία. Κοινή ιστορία μπορεί να έχει μόνο ένα έθνος, λέει ο Αλεξάνταρ Γιορντάνοφ.


Εν τω μεταξύ, οι προκλήσεις συνεχίζονται και σήμερα από τον Βούλγαρο Ευρωβουλευτή, Αντρέι Κοβάτσεφ, ο οποίος για τρίτη ημέρα συνεχίζει την αντι-μακεδονική προπαγάνδα, γράφει το κείμενο.


«Κανείς δεν αμφισβητεί πώς οι άνθρωποι μιλούν σήμερα (οι Σλάβοι των Σκοπίων), αλλά και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτά που πρεσβεύει η ιστορία και το παρελθόν τους», είπε ο Κοβάτσεφ, παρουσιάζοντας έγγραφα στη βουλγαρική γλώσσα από το 1863 και μια επιγραφή ενός τεχνουργήματος στο Μοναστήρι (Μπίτολα).


Και ενώ το κοινό από τις δύο χώρες περιμένει να σπάσει τη σιωπή του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ,  μετά τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του Καρακατσάνοφ ότι θέλει αναθεώρηση της Συνθήκης Καλής Γειτονίας, έρχεται η δήλωση ενός γνωστού Βούλγαρου δημοσιογράφου.


Ο Λιούπτσκο Νεσκόφ, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων BGNES, μέσω ανοικτής επιστολής του γράφει στον Μπορίσοφ: 


«Κύριε Μπορίσοφ, η σιωπή σας καταστρέφει το κύρος της Βουλγαρίας. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, ο αναπληρωτής σου (δηλαδή ο Καρακατσάνοφ) υποβαθμίζει συστηματικά όλα όσα έχει δημιουργήσει το βουλγαρικό κράτος τους τελευταίους 18 μήνες στις σχέσεις με τη Μακεδονία. Γιατί αυτό το μίσος για τους «άγνωστους» Μακεδόνες… Γιατί μετά το 1990, ο σημερινός ηγέτης του (βουλγαρικού)  VMRO συμμετέχει ενεργά στην καταστροφή της αδελφοσύνης των μακεδόνων και την κατάχρηση της περιουσίας τους;
Το άρθρο 11 της Συνθήκης με τη Βουλγαρία είναι σαφές- καμία από τις δύο πλευρές δεν θα λάβει μέτρα που έχουν εχθρικό χαρακτήρα  στην άλλη πλευρά".





--
Канал 5

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr