Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

Ο Καρακατσάνοφ απειλεί τα Σκόπια: Θα θέσουμε βέτο στο ΝΑΤΟΔεκέμβριος 15, 2018. 21:08

Ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, έχει για άλλη μια μέρα την τιμητική του στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, καθώς αναφέρουν ότι η χώρα του δεν θα ψηφίσει την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν δεν παραιτηθεί από την πλαστή της ιστορία.


Ο πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO, σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό τηλεοπτικό κανάλι ‘Νόβα’ είπε ότι στην Κοινή Επιτροπή Σκοπίων- Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση των αμφισβητούμενων ιστορικών γεγονότων δεν υπάρχει καμία πρόοδος και κατηγόρησε τους Σκοπιανούς της Επιτροπής  ότι εμμένουν με αλαζονεία σε πλαστά ιστορικά γεγονότα.


«Διαφωνώ ότι με την Μακεδονία έχουμε καταλήξει σε συμβιβασμό σχετικά με αμφισβητούμενα ιστορικά ζητήματα», είπε ο Καρακατσάνοφ που είναι εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού της Βουλγαρίας.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καρακατσάνοφ δηλώνει δημόσια ότι θα εμποδίσει τα Σκόπια στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση.


Την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ να μην καταχράται το θέμα της μακεδονικής γλώσσας, διότι αυτό θα μπορούσε να κοστίσει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Η λεγόμενη μακεδονική γλώσσα είναι ένα ‘φάντασμα’, είπε τονίζοντας ότι αυτή σχηματίστηκε με ξένες παρεμβάσεις το 1944.


Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, καταδίκασε τη δήλωση του Καρακατσάνοφ, ενώ ο πρωθυπουργός Ζάεφ δήλωσε «είμαι μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά».


Ενώ ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, δεν έχει εκφράσει απόψεις για όλο αυτό το θέμα, ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί να μην εναντιωθεί με τις δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας.


a1on.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr


1 σχόλιο:

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

η παράξενη θέση στην οποία έχουμε βρεθεί οι υπόλοιποι Έλληνες (η συντριπτική πλειοψηφία) είναι κωμικοτραγική! Ενώ στην αρχή ήμουν θυμωμένος και σίγουρα όλοι οι άλλοι Βαλκάνιοι γελούσαν με τα χάλια της εξωτερικής μας πολιτικής, τώρα οι όροι αντιστράφηκαν. Όλοι οι Βαλκάνιοι είναι θυμωμένοι με την πολιτική των Σκοπίων και εγώ γελάω που όλοι οι γείτονες τους προσπαθούν να γλυτώσουν από την σουπερικανότητά τους να ξαναγράφουν την ιστορία. ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΠΟΥ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΘΕΎΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΊΝΟΥΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΎΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΊ;;; Μάλλον είναι Αμερικάνικη φάρσα. Να δείτε που κάποια στιγμή θα μας το πουν και θα ξελιγωθούμε όλοι στα γέλια.