Φόρουμ Κατάρ: Συνάντηση Τσαβούσογλου με επικεφαλής Τατάρων της Κριμαίας



Δεκέμβριος 16, 2018. 08:06

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρακολούθησε το Φόρουμ «Διπλωματία, Διάλογος και Διαφορετικότητα» που πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ.
Με την ευκαιρία αυτή, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σύμφωνα με την τουρκική Αϊντινλίκ.



Ο Τσαβούσογλου για το ζήτημα των οικονομικών κυρώσεων κατά του Κατάρ από τέσσερις αραβικές χώρες δήλωσε ότι ‘λαμβάνονται τα καλύτερα μέτρα ώστε να διαφοροποιηθεί η οικονομία του Κατάρ για να γίνει αυτάρκης».


Πρόσθεσε ότι το Κατάρ δραστηριοποιείται  σε παγκόσμιο επίπεδο και θεώρησε ότι κρίση  είναι τεχνητή, δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή κυρώσεων. «Ελπίζω το πρόβλημα να λυθεί το συντομότερο δυνατόν», είπε.


Αναφερόμενος στο φετινό 18ο φόρουμ στη Ντόχα το χαρακτήρισε ως ένα από πιο σημαντικά φόρουμ στο κόσμο. «Η διεθνής συμμετοχή ήταν αρκετά υψηλή. Αυτό είναι ένδειξη ότι το φόρουμ είναι πολύ αξιόπιστο και το θέμα του είναι πολύ καλό για φέτος», είπε.


Μία από τις συναντήσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ήταν αυτή με τον επικεφαλής των Τατάρων της Κριμαίας, Κιρίμογλου.


Διπλωματικές πηγές, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή σχετικά με τους Τούρκους της Κριμαίας.

 Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Τατάρους της  Κριμαίας.


aydinlik.com.tr


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr