Κροάτης πολιτικός : «Ο αλβανικός παράγοντας έδειξε κρατική συνείδηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών»



Δεκέμβριος 29, 2018. 20:29

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ήταν καλύτερα εάν είχε επιτευχθεί νωρίτερα, γιατί θα είχε επιταχυνθεί η ευρωατλαντική πορεία  της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και το λαμπρό της μέλλον. Αλλά, τελικά, αυτή  η συμφωνία επιτεύχθηκε και ίσως είναι η πιο σημαντική συμφωνία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη, λέει ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας, Στίπε Μέσιτς σε συνέντευξή του στην αλβανική εφημερίδα ‘Koha’.

Στη συνέντευξή του, όπως σημειώνει η σκοπιανή ιστοσελίδα «republika.mk»,  ο Μέσιτς επισημαίνει  ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συνθήκη που επιτρέπει το  ευρωατλαντικό μέλλον της πΓΔΜ και όλων των πολιτών της.


Όσον αφορά τον αλβανικό παράγοντα στα Σκόπια και τη δέσμευσή του στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο Μέτσιτς έκρινε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επιτεύχθηκε σε μια ισχυρή δέσμευση, υποστήριξη και αλληλεπίδραση του αλβανικού πολιτικού παράγοντα στη χώρα.


Έτσι, ο αλβανικός πολιτικός παράγοντας επέδειξε κρατική συνείδηση σε μια περίοδο αναταραχών στην ίδια αυτή περιοχή και είμαι βέβαιος ότι έχει γίνει θετικά αποδεκτή και  θα αξιολογηθεί σωστά στο εσωτερικό της πΓΔΜ και στη διεθνή κοινότητα.


Είναι σημαντικό η αλβανική καθώς και όλες οι εθνοτικές κοινότητες στην πΓΔΜ να δουν το μέλλον τους με πλήρη ένταξη πρώτα στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια στην ΕΕ. 

Είναι ένας ισχυρός κινητήριος παράγοντας για όλους τους πολίτες στην πΓΔΜ, λέει ο Μέσιτς.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr