Ο στρατός της Συρίας θα προχωρήσει ανατολικά του Ευφράτη



«Ο κυβερνητικός στρατός θα συνεχίσει να κινείται ανατολικά μέχρι η συριακή σημαία να ανυψωθεί σε όλη την επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας»


Δεκέμβριος 29, 2018. 19:01


Οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν  το απόγευμα της 28 Δεκεμβρίου ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Μανμπίτς στη βόρεια Συρία και ύψωσαν την σημαία της Συρίας.



«Ο Συριακός Αραβικός Στρατός, με την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων, εισήλθε στην πόλη Μανμπίτς, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας», σημειώνει χαρακτηριστικά η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.


Η πόλη ελέγχονταν από τις κουρδικές ένοπλες ομάδες και ήταν υπό τη δικαιοδοσία  της ‘Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας’, μια αυτόνομη οντότητα στα βόρεια και βορειοανατολικά της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας.


Ο αραβικός στρατός της Συρίας, προχώρησε στο βήμα αυτό αφού έφερε υπό τον έλεγχό του όλες τις περιοχές βόρεια του Χαλεπίου. 

Οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις εγκατέλειψαν την περιοχή.

Στο Κρεμλίνο, η ανάκτηση της πόλης Μανμπίτς από την επίσημη κυβέρνηση της Συρίας θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθεροποίηση της κατάστασης.


Κατά τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας,  τονίσθηκε ότι οι ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και ο ρόλος της  σε αυτήν τη διαδικασία αξιολογήθηκε θετικά.


«Η επέκταση του ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων είναι σίγουρα μια θετική τάση», δήλωσε ο γραμματέας του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.


Όπως επισημαίνεται, ο κυβερνητικός στρατός θα συνεχίσει να κινείται ανατολικά «μέχρι να ανυψωθεί η συριακή σημαία σε ολόκληρη της επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Αμάρ αλ Άσαντ, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Συρίας, για τις εθνικές υποθέσεις, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


iz.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr