Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Το Ίδρυμα του Σόρος συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις Σερβίας-ΚοσσυφοπεδίουΔεκέμβριος 5, 2018. 08:05

Ο Βετόν Σουρόι,  Αλβανός δημοσιολόγος, πολιτικός και δημοσιογράφος στο Κοσσυφοπέδιο, παραδέχθηκε χθες στην τηλεόραση της Πρίστινα, ότι το Ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος, συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.


Ο Σουρόι είπε ότι εξ ονόματος του Σόρος, συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου σχετικά με τη συμφωνία με τη Σερβία «γιατί ο Σόρος έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία, ώστε να γίνουν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αλβανικής ‘Τέλεγκραφ’, ο Σουρόι είπε ότι οι συναντήσεις με τους Χαραντινάι και Βεσέλιν θα συνεχισθούν  στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος στα θεσμικά όργανα.


Ο δημοσιολόγος δήλωσε ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να βοηθήσει τη Σερβία, το Κόσοβο πρέπει, επίσης να βοηθήσει τη Σερβία.


«Είναι στρατηγικό συμφέρον του Κοσσυφοπεδίου, η Σερβία να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Η Σερβία  πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Σερβία θα πρέπει να ασχοληθεί με τις περιπτώσεις των 20 χιλιάδων βιασμών γυναικών στο Κοσσυφοπέδιο. Η Σερβία πρέπει να δώσει τον κατάλογο των διοικητών που σκότωσαν παιδιά», ανέφερε ο Σουρόι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


telegraf.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr