Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας διαφωνεί με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»


 


Δεκέμβριος 23, 2018. 18:45

Για τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, οι δραστηριότητες της βουλγαρικής κυβέρνησης σχετικά με την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, προχωρούν πάρα πολύ γρήγορα και εις βάρος της χώρα του.


Τα προβλήματα τα οποία έχουν  δημιουργηθεί εδώ και αιώνες, ίσως είναι δύσκολο να επιλυθούν μέσα σε έξι μήνες, δήλωσε ο Ρούμεν Ράντεφ σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό ράδιο Darik.


«Η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με την πΓΔΜ χωρίς να μιλήσει με την Ελλάδα και χωρίς εσωτερική συναίνεση, ήταν ουσιαστικά  για  τη φήμη(δόξα)», είπε ο Ράντεφ.


Πρόσθεσε ότι ως πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνεί με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και τόνισε ότι εάν η Βουλγαρία είχε μια σοβαρή θέση, τώρα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας θα ήταν υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως χαρακτηριστικά γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


tv21.tv


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr