Σκόπια: Πρωτοβουλίες για υποψηφιότητα Ζάεφ και Τσίπρα για Νόμπελ Ειρήνης



 Ο ευρωβουλευτής Σ. Κούλογλου και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μπουσαμάουι με τον πρόεδρο της σκοπιανής Συνέλευσης, Ταλάτ Τζαφέρι, συζητούν την πρόταση για βράβευση των δύο πρωθυπουργών


Δεκέμβριος 17, 2018. 18:46


Σκόπια.


Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, θα είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019.


Η υποψηφιότητα για το βραβείο αφορά  τις προσπάθειες τους  και την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και αύριο σε επίσημη τελετή θα γίνει ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο FON από την βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης, Τυνήσια, Βίντετ Μπουσαμάουι.


Η πρωτοβουλία για την υποψηφιότητα αυτή έγινε από τον Αμερικανό καθηγητή Έντουαρτ Τζόσεφ, ο οποίος σε άρθρο του στο περιοδικό «Foreign Policy» έγραψε ότι η Συμφωνία Πρεσπών, δημιουργεί ένα μοντέλο για την επίλυση των συγκρούσεων ταυτότητας σε συγκρούσεις όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και σε όλον τον κόσμο.


Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι ένα επιτυχημένο παράδειγμα της ειρηνικής επίλυσης των διακρατικών διαφορών, όπως δήλωσε στο διεθνές φόρουμ της Ντόχα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, γράφει η σκοπιανή ‘puls24’.


Σήμερα για το σκοπό αυτόν έγινε συνάντηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, της Βίντετ Μπουσαμάουι, του πρύτανη του πανεπιστημίου FON  και πρώην πρέσβη της πΓΔΜ, Νάνο Ρουζίν,  με τον πρόεδρο της Συνέλευσης των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι.


Ο πρόεδρος της Συνέλευσης, Τζαφέρι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον σκοπό της επίσκεψης τους καθώς συνεχίζονται οι δραστηριότητες του Κοινοβουλίου για την ολοκλήρωση της εν εξελίξει διαδικασίας της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης και της πρότασης για υποψηφιότητα του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης σε Ζάεφ και Τσίπρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της σκοπιανής Συνέλευσης.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr