Σκοπιανό κανάλι: Ο Τσίπρας πιστεύει ότι η Ρωσία θα αρχίσει να αποκαλεί τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία»



Δεκέμβριος 7, 2018. 20:18

Μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα είναι να πείσει τον Πούτιν να αρχίσει να αναφέρεται στη χώρα ως ‘Βόρεια Μακεδονία’. Ωστόσο, η Μόσχα υποστηρίζει ότι η Συνθήκη της Πρέσπας επιβλήθηκε από τη Δύση, σημειώνει το Κανάλ 5 των Σκοπίων.


«Ακόμη και μετά την σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στο Κρεμλίνο, έπειτα από τριάμισι χρόνια, δεν έγινε σαφές εάν η Μόσχα θα αποσυρθεί από τη θέση της όσον αφορά την ονομασία της χώρας ως ‘Μακεδονία’, μετά την έναρξη της ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνει το δημοσίευμα.


Προσθέτει ακόμη ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Τσίπρας είπε ότι ο Πούτιν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της απομάκρυνσης των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, αλλά δεν διευκρίνισε εάν αποδέχεται το νέο όνομα ο Ρώσος πρόεδρος.


«Μιλήσαμε επίσης για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εξήγησα στον Πούτιν γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σημαντική και γιατί ο γείτονας μας πρέπει να αλλάξει το συνταγματικό του όνομα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.


Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα δήλωσε ότι οι συνταγματικές αλλαγές στη ‘Μακεδονία’ επιβάλλονται με εκβιασμούς, δωροδοκίες και την άμεση συμμετοχή ξένων διπλωματών, προσθέτοντας ότι είναι προφανώς μεγάλη και συνεχής η παρέμβαση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις της ‘Μακεδονίας’, σημειώνει το δημοσίευμα.


Канал 5



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr